طرز تهیه کوفته شیرازی:
مواد لازم:
-برنج نیمدانه: ۲پیمانه
-نخود ریز: یک پیمانه
-سبزی کوفته (شوید، تره ، ترخون ، ریحان ، جعفری )
-گوشت چرخ کرده: حدود نیمکیلوگرم
طرز تهیه:
* برنج و نخود را از روز قبل به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت خیس میکنیم.
* سبزی را پس از پاک کردن و شستن خرد میکنیم. برنج و نخود خیس خورده را در آبکش ریخته تا آب آن برود بعد روی یک دستمال تمیز پهن کرده تا نم آن گرفته شود ( چون اگر آب داشته باشد کوفته باز میشود ) در همین فاصله یک پیمانه برنج نیمدانه و مقداری از سبزی در قابلمه ریخته بصورت آش پخته شود ( آب آن زیاد باشد )
* برنج و نخود و سبزی و گوشت چرخ کرده و ادویه و نمک و فلفل را همه باهم در غذا ساز ریخته تا میکس شود بعد حدود ۱۵ دقیقه ورز میدهیم.
* سپس پیاز داغ درست میکنیم. مقداری کشمش و گردوی ریزشده را تفت میدهیم .
* از مواد میکس شده گلولهای اندازه یک نارنگی برداشته وسط آن را کشمش ، گردو، و پیازداغ گذاشته میپیجیم و دانه دانه در آش که در حال جوش هست میریزیم (کوفتهها را دانه دانه به فاصله ۱۵ثانیه میاندازیم تا باز نشوند).
* کوفتهها که تمام شد حرارت را کم کرده میگذاریم تا آش جا بیفتد آش نباید رقیق باشد، نوش جان.