پخت زرشک پلو با مرغ
برنج 750 گرم
گوشت مرغ 500 گرم
زرشک 100 گرم
زیره 2 قاشق سوپخوری
زعفران 1 قاشق مرباخوری
روغن 150 گرم
کره 100 گرم
شکر 2 قاشق سوپخوریبرنج را خیس میکنیم مرغ را شسته ، با یکی دو عدد پیاز خورد کرده و یکی دو پرس سیر و دو لیوان آب و کی نمک میگذاریم بپزد بحدیکه زیاد له نشود و بعد از پختن یک لیوان سر خالی آب داشته باشد مرغ را میگذاریم سرد شود و بعد استخوانهایش را میگیریم و بقطعات منظم خورد میکنیم آب مرغ را از صافی رد کرده و زعفرانرا در کمی آبجوش حل میکنیم نصف از زعفران و نصف از روغن را با آب مرغ مخلوط می نمائیم و یک جوش میدهیم زرشک را شسته در صافی می ریزیم که آب گرفته شود یک قاشق روغن را در تابه ریخته آب می نمائیم و زرشک را با روغن کمی سرخ میکنیم ، شکر را در زرشک میریزیم هم میزنیم تا شکر حل شود آتش باید ملایم باشد برنج را آبکش می نمائیم بقیه روغن را با نصف لیوان آب و کمی زعفران در ته دیگ میریزیم میگذاریم داغ شود برنج را کم کم در دیگ ریخته زیره را لابلای برنج میریزیم قطعات مرغ را لای پلو میگذاریم دیگ را روی حرارت ملایم قرار میدهیم در انرا میبندیم در دیگ که عرق کرد آب مرغ را روی سطح برنج میدهیم و پلو را دم میکنیم و موقع کشیدن دو سه کفگیر مرغ را بر میداریم با بقیه زعفران و نصف از زرشک مخلوط میکنیم قطعات مرغ را بر میداریم بقیه زرشک را با برنج داخل دیگ مخلوط می نمائیم در دیس میکشیم و قطعات مرغ را روی آن میریزیم و با برنج زعفرانی مخلوط با زرشک روی مرغ را میپوشانیم کره را آب میکنیم و روی پلو میدهیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 8 نفر کافیست
طرز خیس کردن برنج بطریق زیر انجام میشود :
برنج را بدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد میریزیم آب باید 4 انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد ، بعد بنسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می پیچیم روی برنج قرار میدهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود .
1 امتیاز + /
0 امتیاز - 1394/02/15 - 20:08 در
شکموها