روند فروپاشي بدن انسان در هنگام مرگ چگونه است؟



خبرگزاري دانشجويان ايران- ايسنا

نتايج يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد، روند مرگ در موجودات زنده از جمله انسان بسيار كند بوده و از سلولي به سلول ديگر گسترش پيدا كرده و سرانجام تمام بدن را در بر مي‌گيرد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مطالعه [!] روي موجودات زنده بسيار دشوار است و هيچ انساني حاضر به داوطلب شدن در آزمايشي كه سرانجامي جز پايان حيات و مرگ ندارد، نيست.

در حال حاضر بيشتر تحقيقات در حوزه [!] روي كرم‌ها متمركز شده است، چراكه مكانيسم مرگ اين موجودات بطور شگفت‌انگيزي با مكانيسم مرگ پستانداران شباهت دارد.

زماني كه كرم مي‌ميرد، گسترش مرگ در تمام بدن موجود به شكل نور آبي فلورسانت ناشي از نكروز يا مسير مرگ سلولي در زير ميكروسكوپ براحتي قابل مشاهده است و اين مسأله يكي از ويژگي‌هاي قابل توجه كرم‌ها محسوب مي شود.

منبع اين رنگ آبي، مولكولي به نام آنترانيليك اسيد (anthranillic acid) است.

«ديويد جمز» سرپرست تيم تحقيقاتي موسسه بهداشت پيري در كالج لندن تأكيد مي كند: يك مسير شيميايي خود تخريبي كشف كرديم كه باعث انتشار مرگ سلولي در كرم‌ها مي شود؛ اين گسترش (مرگ) به شكل رنگ فلورسانت درخشاني كه در تمام بدن پخش مي شود، ديده مي‌شود.

بطور مثال، فردي كه در بيابان دچار دهيدراتاسيون يا كاهش آب بدن شده است، استرس و تنش ناشي از اين مسأله منجر به شوك و آسيب سلولي و در نهايت مرگ فرد مي‌شود.

كل ارگانيسم در يك لحظه جان خود را از دست نمي‌دهند، بلكه مرگ هر سلول باعث يك واكنش شيميايي شده و در نهايت منجر به فروپاشي اجزاي سلولي مي‌شود.

«جمز» خاطرنشان مي‌كند: با مسدود كردن اين مسير شيميايي، امكان به تأخير انداختن مرگ ناشي از عفونت وجود خواهد داشت؛ اما امكان كند كردن روند مرگ ناشي از افزايش سن وجود ندارد، چراكه پيري باعث مرگ ناشي از تعداد زيادي فرآيندهاي عملكردي به صورت موازي مي شود.

محققان اميدوارند كه در آينده قادر به متوقف كردن فرآيندهاي بيوشيميايي دخيل در گسترش موج مرگ سلول ها و در نتيجه نجات جان فرد باشند.

نتايج اين مطالعه در مجله PloS Bio[!]y منتشر شده است.

7 امتیاز + / 0 امتیاز - 1392/07/06 - 08:46 در اخبار

(7 )