طرز تهیه تَتالی «اراک»
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 250 گرم
سبزی ساطوری (جعفری – گشنیز – ترخان) 5/1 قاشق سوپخوری
برنج نیم دانه خیس خورده 5/1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد
سیبزمینی متوسط 2 عدد
گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
پیاز رنده شده 1 عدد
رب 1 قاشق سوپخوری
پیاز داغ 1 قاشق سوپخوری
نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه:
گوشت، پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و ادویه را خوب ورز دهید تا چسبناک شود، سپس تخم مرغ، سبزی و برنج خیس خورده را اضافه کرده مخلوط کنید. از مایه به اندازه یک گردو برداشته، در دست پهن کرده و دو طرفش را در تابه نچسب سرخ کنید.
در تابه دیگری رب را تفت داده و با پیاز داغ و زرد چوبه مخلوط کنید، سپس حدود 2 لیوان آب گرم اضافه کنید تا جوش بیاید. سیبزمینی را حلقه حلقه برش داده و آن را در کف تابهای که آب در جوش دارد، بچینید.
سپس روی هر کدام یک تتالی و یک حلقه گوجه فرنگی بگذارید. در ماهیتابه را ببندید تا با شعله ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد. این غذا به همراه نان و سبزی خوردن و دوغ سرو میشود.
اراکی ها به این دلیل که گوشت را ته تابه می خوابانند نامش را ته تالی یا تتالی نامیده اند.